Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μία στις δέκα επιχειρήσεις μείωσε τις τιμές



Κατώτερες των προσδοκιών είναι οι μειώσεις στις τιμές των προϊόντων από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Κατώτερες των προσδοκιών είναι οι μειώσεις στις τιμές των προϊόντων από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% να μετρά μόλις δύο ημέρες ισχύος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), μόνο ένας στους δέκα επιχειρηματίες προχώρησε σε μείωση των τιμών, βάσει των στοιχείων για την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων των επαγγελματιών για το ειδικό σήμα, σε σύνολο 100.000 επιχειρήσεων εστίασης, ανέρχεται περίπου στο 10%.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας, πιλοτικά έως και τη 31η Δεκεμβρίου, τη ρύθμιση σε ισχύ, προκειμένου να εξακριβώσει την ανοδική ή πτωτική πορεία των εσόδων, προσβλέπει σε μείωση των τελικών τιμών, της τάξεως του 8,1%, ώστε η μείωση του φόρου να μετακυλιστεί στους καταναλωτές.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών

Peristeri News

Πώς αμείβεται η εργασία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Peristeri News

Leave a Comment