PeristeriNews.gr
Καιρός

Μεταβολή του καιρού


Προβλέπεται μεταβολή του καιρού με λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από νωρίς το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη Θεσσαλία, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μικρής διάρκειας καταιγίδες. Νωρίς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Στην Εύβοια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 και κατά τόπους έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 37 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 και στα νότια τοπικά έως 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και το μεσημέρι-απόγευμα στα ανατολικά τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση στην ανατολική χώρα και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 35 με 37 και στα νησιά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυρίως ηλιοφάνεια

Peristeri News

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις

Peristeri News

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Leave a Comment