Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μέσω τραπεζών η μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα



Η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών καθιερώνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουνίου 2017.

Σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων (video)

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο

Peristeri News

Περιστέρι: Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ATM

Peristeri News

Leave a Comment