Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Πρέπει να εργαστούμε πιο στενά με την Τουρκία



«Σήμερα θα συμφωνήσουμε για το σχέδιο δράσης ΕΕ-Τουρκίας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο για το προσφυγικό.

«Το σχέδιο αυτό θα καταστήσει σαφές πως πρέπει να εργαστούμε από κοινού πιο στενά με την Τουρκία για πολλούς λόγους – τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους ή την παράνομη μετανάστευση» σημείωσε.

Οπως ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, ένα κύριο τμήμα αυτού του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας θα είναι πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παράνομη μετανάστευση με νόμιμη μετανάστευση, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση των προσφύγων μέσα στην Τουρκία.

Η σύνοδος κορυφής αφορά τη διαπραγμάτευση μιας ευρύτερης ατζέντας με την Τουρκία και προφανώς σχετικά με θέματα της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, το άνοιγμα νέων κεφαλαίων, πρόσθεσε. Διευκρίνισε όμως ότι πρόκειται για μια ανοικτή ενταξιακή διαδικασία, τονίζοντας ότι «δεν μιλάμε για το αποτέλεσμα, αλλά για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων».

«Σχεδιάζουμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις για να συζητάμε για την πρόοδο στην εφαρμογή αυτής της ατζέντας» κατέληξε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment