Σε προσωρινή επιβράδυνση, η οποία οφείλεται στην αποδυναμωμένη ζήτηση από τους Ευρωπαίους εμπορικούς της εταίρους, και όχι σε ύφεση βρίσκεται η οικονομία της Γερμανίας.
Σε προσωρινή επιβράδυνση, η οποία οφείλεται στην αποδυναμωμένη ζήτηση από τους Ευρωπαίους εμπορικούς της εταίρους, και όχι σε ύφεση βρίσκεται η οικονομία της Γερμανίας, σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν, που κάνουν λόγο για ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας στην πορεία του έτους χάρη στην ισχυρή εγχώρια ζήτηση και την ανθεκτική αγορά εργασίας της χώρας.
Ειδικότερα, η Κομισιόν εκτιμά πως η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% το τρέχον έτος έναντι των αρχικών εκτιμήσεων του Νοεμβρίου που τοποθετούσαν την ανάπτυξη 0,8%. Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3% το 2011, αλλά η ανάπτυξή της επιβραδύνθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες του έτους, καταγράφοντας συρρίκνωση 0,2% το δ’ τρίμηνο του 2011.
«Τα διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2012 σηματοδοτούν μια βελτίωση του κλίματος τόσο ανάμεσα στις επιχειρήσεις όσο και στα νοικοκυριά. Αυτό υποδεικνύει πως το momentum στην ανάπτυξη βίωσε μια προσωρινή παύση και δεν σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε ύφεση», αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν.
Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται σαφώς ισχυρότερη έναντι των άλλων μεγάλων οικονομιών της Ε.Ε. , καθώς η γαλλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,4%, η ιταλική αναμένεται να εμφανίσει συρρίκνωση 1,4%, ενώ η ισπανική θα συρρικνωθεί κατά 1%.

