Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει κώδικα καλύτερα από τους περισσότερους προγραμματιστές



Ο ιδρυτής και CEO της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, η πλειονότητα του κώδικα που αναπτύσσεται στην εταιρεία του θα γράφεται από τεχνητή νοημοσύνη. Η πρόβλεψη αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον podcaster Dwarkesh Patel.

«Θα έλεγα ότι σε 12 με 18 μήνες, θα έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο περισσότερος κώδικας για τέτοιου είδους προσπάθειες θα γράφεται από AI», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, αναφερόμενος στους εσωτερικούς AI agents της Meta.

«Και δεν εννοώ autocomplete. Μιλάω για κάτι που μπορεί να λάβει έναν στόχο, να κάνει τεστ, να βελτιώνει τον κώδικα, να βρίσκει προβλήματα και να παράγει καλύτερης ποιότητας κώδικα από έναν πολύ καλό προγραμματιστή».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη © The AI Page 👽 (@theaipage)

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζούκερμπεργκ κάνει τέτοιες προβλέψεις. Σε παλαιότερη – και αμήχανη – εμφάνισή του στο podcast του Joe Rogan, είχε δηλώσει πως «μέχρι το 2025, η Meta και άλλες εταιρείες που εργάζονται σε αυτό, θα έχουν έναν AI που θα μπορεί να λειτουργεί σαν μεσαίου επιπέδου μηχανικός λογισμικού».

Ωστόσο, οι προβλέψεις φαίνεται να μετακινούνται χρονικά. Ενώ πριν από λίγους μήνες οι AI agents θεωρούνταν σχεδόν έτοιμοι να αντικαταστήσουν ανθρώπινους προγραμματιστές, τώρα η εκτίμηση μετατίθεται τουλάχιστον για το 2026.

Αυτές οι μεταβολές δείχνουν γιατί είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε την τεχνολογική αισιοδοξία της AI βιομηχανίας με κριτική σκέψη. Παρότι η προοπτική της αντικατάστασης προγραμματιστών από τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται εντυπωσιακή, προς το παρόν πρόκειται περισσότερο για μάρκετινγκ και προβολή μιας υπόσχεσης, παρά για τεχνολογία που έχει ήδη υλοποιηθεί ή δοκιμαστεί με συνέπεια στην πράξη.

Ακόμα και αν η AI μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη κώδικα σε βοηθητικό ρόλο, απέχει πολύ από το να αντικαταστήσει πλήρως έναν προγραμματιστή με εμπειρία, δημιουργικότητα και κρίση — ειδικά σε κρίσιμα έργα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η Amazon παρουσιάζει ρομπότ με αίσθηση αφής

Peristeri News

Τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο ChatGPT

Peristeri News

Τι είναι ο υπερυπολογιστής «Δαίδαλος»

Peristeri News

Leave a Comment