Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μάχη επιβίωσης για τους μικροπωλητές στην Αθήνα

Βαρύ πλήγμα λόγω οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έχουν δεχθεί οι μικροπωλητές της Αθήνας.

Βαρύ πλήγμα λόγω οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έχουν δεχθεί οι μικροπωλητές της Αθήνας, αφού μέχρι πρότινος ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ στο Δήμο για ένα καλό πόστο, όμως πια αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», οι περισσότεροι μικροπωλητές ενοικίασαν τα πόστα τους στην εποχή των παχιών αγελάδων, προσφέροντας «γη και ύδωρ» προκειμένου να εξασφαλίσουν μια «εμπορική» γωνία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κουλουρά όπου νοίκιασε το πόστο του, στη συμβολή των δρόμων Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, το 2008, έναντι 5.700 ευρώ!

Σε άλλη περίπτωση, στην Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, το ύψος του ενοικίου στο δήμο αγγίζει τα 3.400 ευρώ, ενώ σημαντικό πλήγμα έχουν δεχθεί και τα έσοδα του Δήμου λόγω του ότι πολλοί μικροπωλητές αδυνατούν να πληρώσουν και εγκαταλείπουν τα πόστα τους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment