PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Mουντιάλ 2014: Φάση των 16: Γαλλία-Νιγηρία 2-0


Η Γαλλία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου της Βραζιλίας επικρατώντας της Νιγηρίας 2-0 στο Εθνικό Στάδιο της Μπραζίλια, με γκολ των Πογκμπά στο 79ο λεπτό και αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις.

Η Γαλλία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου της Βραζιλίας επικρατώντας της Νιγηρίας 2-0 στο Εθνικό Στάδιο της Μπραζίλια, με γκολ των Πογκμπά στο 79ο λεπτό και αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις.

Στους «οκτώ» οι «μπλε» θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης Γερμανία-Αλγερία στις 4 Ιουλίου, αλλά όσοι περίμεναν απόψε μια άνετη επικράτηση κι ένα εύκολο απόγευμα των Γάλλων διαψεύστηκαν παταγωδώς. Οι «πράσινοι αετοί» αποδείχθηκαν καλά διαβασμένοι και πολύ σκληρά… καρύδια για τα δόντια των «τρικολόρ».

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός, αφού οι Αφρικανοί μπορούσαν άνετα να ακολουθήσουν τους αντίπαλούς τους σε ταχύτητα και φυσική κατάσταση, έστω κι αν οι φάσεις απουσίασαν στο πρώτο ημίχρονο.

Από το ματς δεν έλειψαν οι σκληρές μονομαχίες

Ένα άστοχο σουτ του Ζιρού από πλεονεκτική θέση (15΄), μια θεαματική απόκρουση του Ενιάμα στο εν κινήσει σουτ του Πογκμπά (22΄), η μόλις άστοχη προσπάθεια του Ντεμπουσί (40΄) και η δύσκολη απόκρουση του Λιορίς στο σουτ του Εμενίκε (44΄) ήταν συνολικά η… δράση στο πρώτο 45λεπτό.

Το παιχνίδι πήγαινε έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιγηρία κρατούσε με άνεση αλλά από το 70ό λεπτό και ύστερα η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ ανέβασε ρυθμό και πίεσε πολύ τον αντίπαλό της.

Η αρχή έγινε με το πλασέ του Μπενζεμά το οποίο απομάκρυνε επί της γραμμής ο Μόουζες στο 70΄, η συνέχεια δόθηκε με το οριζόντιο δοκάρι στο εκπληκτικό σουτ του Καμπάιγ στο 77΄ και την κεφαλιά του Μπενζεμά που απέκρουσε ο Ενιάμα στο 79΄.

Ο Πογκμπά μόλις έχει ανοίξει το σκορ για τους Γάλλους

Στο κόρνερ που ακολούθησε ο τερματοφύλακας της Νιγηρίας έκανε άστοχη έξοδο και ο Πογκμπά με κεφαλιά έκανε το 1-0, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα με αυτογκόλ ο Γιόμπο, υπό την πίεση του Γκριεζμάν σε σέντρα του Βαλμπουενά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Γάλλοι πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ τους

Γαλλία: Λορίς, Ντεμπουσί, Βαράν, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάγ, Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουενά, Μπενζεμά, Ζιρού (62′ Γκριεζμάν).

Νιγηρία: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίουα, Ονάζι (59′ Γκάμπριελ), Όμπι Μίκελ, Μούσα, Μόουζες, Οντεμβίγκι, Εμενίκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment