PeristeriNews.gr
Διεθνή

Mε τελεσίγραφο απειλεί η Τουρκία την Κύπρο για το φυσικό αέριο του νησιού


Λέγοντας πως η Λευκωσία προκηρύσσει διαγωνισμό για έρευνες σε… τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Συνεχίζει τις προκλήσεις και τις απειλές εναντίον της Κύπρου η Τουρκία για το φυσικό αέριο, λέγοντας πως η Λευκωσία προκηρύσσει διαγωνισμό για έρευνες σε… τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Σελτσούκ Ουνάλ σε δήλωσή του στην εφημερίδα Aksam – στο πλαίσιο αποκλειστικού ρεπορτάζ- υποστηρίζει προκλητικά και κόντρα στο Διεθνές Δικαιο : «Ένα μέρος στην δυτική πλευρά του νησιού ( σσ Κύπρο) όπου η ”Ελληνοκυπριακή διοίκηση” της ”νοτίου Κύπρου” παρουσίασε ως θέμα διαγωνισμού, συμπίπτει με την περιοχή της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Η Τουρκία – συνεχίζει προκλητικά – δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στην περιοχή αυτή. Το να προβούν οι διεθνείς εταιρείες σε δραστηριότητες στους τομείς αυτούς, θα οδηγήσει στο να έρθουν αντιμέτωπες με την ΤΔΒΚ και την ΤΡΑΟ (σσ Εταιρία Πετρελαίων της Τουρκίας) και να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες εντάσεις. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες χώρες και τις εταιρείες πετρελαίου να συμπεριφερθούν με σύνεση και να αποσυρθούν από την κατακύρωση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment