PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Mίνι-“Μπιγκ Μπανγκ”


Ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής αδρονίων του CERN, κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, κατάφερε για πρώτη φορά να αναδημιουργήσει διαδοχικά “μίνι-Μπιγκ Μπανγκ”.

Ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής αδρονίων του CERN, κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, κατάφερε για πρώτη φορά να αναδημιουργήσει διαδοχικά “μίνι-Μπιγκ Μπανγκ”, προκαλώντας συγκρούσεις ιόντων μολύβδου αντί πρωτονίων, με ταχύτητα κοντά σε αυτήν του φωτός (0,999) και αναπαράγοντας συνθήκες πολύ κοντά σε αυτές που επικρατούσαν κατά την απαρχή του σύμπαντος.

Οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) δημιούργησαν θερμοκρασίες πάνω από δέκα τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ένα εκατομμύριο φορές πιο υψηλές από αυτές που επικρατούν στο κέντρο του Ήλιου μας, οι οποίες είναι οι υψηλότερες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε πείραμα. Αφάνταστα υψηλές ήσαν και οι πυκνότητες που επιτεύχθηκαν, ανάλογες με αυτές σε ένα άστρο νετρονίων, που ισοδυναμούν με τη συμπίεση της ύλης της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου στο κεφάλι μιας καρφίτσας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment