PeristeriNews.gr
Διεθνή

Mέι: Αναβάλλεται η ψηφοφορία για το Brexit


Την απόφασή της να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας του Brexit ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, αφού ήταν σαφές πως οι πιθανότητες ήταν εναντίον της.

Στόχος της είναι να εξασφαλίσει βελτιώσεις από τους 27, ώστε να κερδίσει την απαιτούμενη στήριξη από διαφωνούντες τόσο στους κόλπους των Τόρις όσο και άλλων κομμάτων. Η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες κλείνουν την πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως εάν η συμφωνία για το Brexit ερχόταν ως έχει στη Βουλή, θα καταψηφιζόταν «με σημαντική διαφορά». Όπως είπε παρόλο που είναι σαφές πως υπάρχει ευρεία στήριξη για αρκετές πτυχές της συμφωνίας, υπάρχει ένα θέμα, αυτό του backstop στα ιρλανδικά σύνορα, που προκαλεί έντονη ανησυχία. «Για αυτό το λόγο αποφάσισα να αναβάλλω την ψηφοφορία και να μην διχάσω αυτή τη στιγμή τη Βουλή» τόνισε.

Η Τερέζα Μέι σημείωσε πως αν και η συμφωνία ξεκαθαρίζει ότι το backstop θα είναι προσωρινό μόνο μέτρο, δεν παρέχει επαρκείς διαβεβαιώσεις για ορισμένους βουλευτές. Στόχος της λοιπόν είναι να δοθούν αυτές οι διαβεβαιώσεις και η όποια πρόβλεψη για backstop να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Όπως είπε θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους της, αν και διαβεβαίωσε ότι επιταχύνει τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και χωρίς συμφωνία. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ακύρωσης του Brexit, τονίζοντας ότι η αποχώρηση θα γίνει όπως έχει προαναγγελθεί στις 29 Μαρτίου 2019.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν λίγο νωρίτερα ξεκαθάρισε πως η συμφωνία ανάμεσα στους 27 και την κυβέρνηση Μέι δεν είναι απλά η καλύτερη δυνατή, αλλά η μόνη δυνατή. Έσπευσε δε να επισημάνει ότι μετά και την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, που δίνει τη δυνατότητα στο Λονδίνο να ανακαλέσει μονομερώς την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για έξοδο, η κοιινότητα είναι έτοιμη για όλα τα δυνατά σενάρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment