PeristeriNews.gr
Καιρός

Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και πιθανόν τοπικές βροχές


Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά όπου τις απογευματινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και από τη νύχτα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία 5 μποφόρ. Αργά το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και από τη νύχτα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ορεινά. Κατά την διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στην Θεσσαλία θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις βαθμιαία παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα στα βορειότερα τμήματα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ στα νότια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Leave a Comment