PeristeriNews.gr
Καιρός

Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν


Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση που θα φτάσει στα πελάγη τα 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και στο Θρακικό από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα ενταθούν.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 6 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, που γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα θα στραφούν σε νότιους 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Καιρός: Αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά οι βροχές και οι καταιγίδες πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, από τις βραδινές ώρες όμως θα ενταθούν και πάλι και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Άνεμοι: Στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα φθάσουν στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment