PeristeriNews.gr
Διεθνή

Le Point: Ιστορικό λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη


Στα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας περιλαμβάνει η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ, σύμφωνα με το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού «Le Point».

Στα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας περιλαμβάνει η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ, σύμφωνα με το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού «Le Point». Αυτό έχει τρεις φωτογραφίες: αυτές του Ναπολέοντα, του Λουί 14ου και του Παρθενώνα με την ευρωπαϊκή σημαία. Ο τίτλος; «Τα μεγαλύτερα λάθη στην Ιστορία» και στους υπότιτλους αναφέρεται: «Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ – Η Συνθήκη των Βερσαλλιών κατά της Γερμανίας – Η ανάκληση του Διατάγματος της Ναντ – Η γραμμή Μαζινό».

«Με την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ το 2001 ο μόνος που διατύπωσε τις επιφυλάξεις του ήταν ο Wim Dusenberg της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας. Τρία χρόνια μετά ανακαλύπτουμε την απάτη», γράφει το περιοδικό «Le Point» και συμπληρώνει αμέσως μετά: «Δεν είναι η ώρα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, αλλά η ώρα της Ελλάδας του σήμερα». Η αναφορά για την Ελλάδα καλύπτει μισή σελίδα στο εσωτερικό του περιοδικού, προκαλεί ωστόσο μεγάλη αίσθηση η επιλογή της χώρας μας σε ένα τέτοιο θέμα με αρνητικό τρόπο.

Πάντως, η αναφορά του περιοδικού στην Ελλάδα προκαλεί και πολλές αντιδράσεις. Όχι τόσο από την Ελλάδα όσο από την ίδια την Γαλλία, αφού μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είναι μεγάλο λάθος για το «Le Point» να επικεντρώνεται με τόση εμπάθεια στους Έλληνες…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment