Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λαγκάρντ: Δεν συνιστάται στην παρούσα φάση καθυστέρηση καταβολής δόσης

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η καθυστέρηση στην καταβολή δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αποτελεί ένα τρόπο δράσης που θα συνιστούσε στην Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερο ρυθμό.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

«Ποτέ μία προηγμένη οικονομία δεν έχει ζητήσει καθυστέρηση στην καταβολή δόσης» είπε η Κρ. Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι το Ταμείο θα πρέπει να προστατεύσει τη φήμη του.

Πρόσθεσε δε ότι οι αναβολές των πληρωμών αποτελούν εξαιρέσεις στην ιστορία του ΔΝΤ «και ουδέποτε είχαν παραγωγικά αποτελέσματα».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός

Peristeri News

Leave a Comment