Συνταγές

Κρέπες νηστίσιμες

Επιθυμείτε να κάνετε κρέπες, αλλά να είναι νηστίσιμες, λόγω των ημερών; Δεν έχετε παρά να κάνετε αυτή την εύκολη συνταγή, που μπορείτε να τις απολαύσετε γλυκές ή αλμυρές.

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 με 2,5 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

Εκτέλεση

– Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.

– Μόλις γίνει ένας αραιός χυλός.

– Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε μισή κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει.

– Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας.

– Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

– Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.

Tips

– Μπορείτε να τις γεμίσετε, με μαρμελάδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις γεμίσετε, με νηστίσιμη μερέντα.

– Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε τις κρέπες, με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.

Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment