Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορυφώνεται η φθινοπωρινή βροχή διαττόντων



Κορυφώνεται το βράδυ της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.

Πρόκειται για μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, η οποία κάθε χρόνο κάνει την εμφάνισή της από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Οι Ωριωνίδες, οι οποίες έλαβαν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.

Δεκάδες μετέωρα – συνήθως από 15 έως 30 την ώρα – εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων (video)

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο

Peristeri News

Περιστέρι: Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ATM

Peristeri News

Leave a Comment