Οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση συζήτησης, δήλωσαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Μοσκοβισί.
Οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση συζήτησης, αλλά οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επόμενο Eurogroup σε λίγες μέρες, δήλωσαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Μοσκοβισί. Σημείωσαν πως αναμένουν κατάλογο με προαπαιτούμενες από ελληνικής πλευράς προτάσεις.
«Δεν υπάρχει συμφωνία, δουλεύουμε και θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά τις επόμενες μέρες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία στα τέλη της βδομάδας», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Σύμφωνα με τον Ντέισελμπλουμ, γενική άποψη των πιστωτών είναι πως οι ελληνικές προτάσεις είναι ευρέως περιεκτικές και συνεκτικές, ενώ πρόσθεσε ότι «αν όλα πάνε καλά και κριθεί απαραίτητο θα συγκληθεί Eurogroup εντός της εβδομαδας».
Ακόμη, διευκρίνισε ότι οι θεσμοί πρέπει πρώτα να τις εξετάσεις, κάτι που θα ξεκινήσει το απόγευμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων δήλωσε ότι οι θεσμοί θα ξεκινήσουν αμέσως εργασία σε συνεργασία με ελληνικές Αρχές προκειμένου να υπάρξει λύση επί πολιτικής βάσης για να συζητηθεί σήμερα το βράδυ από τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης.
Σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις της Ελλάδας είπε ότι «αποτελούν μια βάση στέρεα και σφαιρική», πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να γίνει δουλειά και πως όλες οι πλευρές αναζητούν μια συμφωνία που δεν έχει πλησιάσει.

