Viber
PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κλειστοί τη Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί



Κλειστοί θα παραμείνουν τη Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Παράλληλα, στις περιπτώσεις που αιρετοί λάβουν απόφαση να μην κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών, καθώς και πανελλαδική στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), στο οποίο περιλαμβάνεται η επίμαχη διάταξη. Θα προηγηθεί συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη και της ΚΕΔΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας σε αυτούς, ενώ σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή «χιλιάδες» υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Λαμπερό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Δημαρχείου (video)

Peristeri News

Με συναυλία της Πέγκυς Ζήνα η φωταγώγηση του δέντρου στο Περιστέρι

Peristeri News

«Κόκκινη κλωστή δεμένη» – Τα Σαββατιάτικα Παραμύθια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment