Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου



Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει στις 12 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, απεργία των συμβασιούχων των ΟΤΑ και στάση εργασίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει στις 12 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν στις 18.30 συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Καλούν επίσης όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 1η Μάη και ώρα 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργούν οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ

Παράλληλα, η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου για το υπόλοιπο προσωπικό των ΟΤΑ.

Διοργανώνεται επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προ τος υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στην «πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική» απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που καταργεί τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για την παραμονή των συμβασιούχων στις εργασίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ρύθμιση αποσύρθηκε τελικά από το πολυνομοσχέδιο και θα επανακατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διατύπωση, η οποία θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 21/12 – Το εορταστικό ωράριο

Peristeri News

Επιχείρηση διάσωσης 539 μεταναστών στη Γαύδο

Peristeri News

Οι αγρότες στα μπλόκα με ανοιχτά διόδια το Σαββατοκύριακο

Peristeri News

Leave a Comment