Επιστολή με αφορμή τα “ύποπτα” πόθεν έσχες απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο και στον αρμόδιο πρόεδρο της επιτροπής για τα πόθεν έσχες, Ευ. Αργύρη.
Επιστολή με αφορμή τα “ύποπτα” πόθεν έσχες απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο και στον αρμόδιο πρόεδρο της επιτροπής για τα πόθεν έσχες, Ευ. Αργύρη, ζητώντας «άμεση λήψη πρωτοβουλιών», ώστε «να τιμωρηθούν παραδειγματικά συμπεριφορές που πλήττουν βάναυσα το κύρος του πολιτικού κόσμου.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή: «Στην κρισιμότερη στιγμή μετά την μεταπολίτευση για τη Χώρα, καλούμεθα να διασφαλίσουμε μια προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση που θα προσδώσει ελπίδα στους κόπους και τις θυσίες των πολιτών.
Αν δεν λάβουμε σήμερα τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα τιμωρήσουν παραδειγματικά συμπεριφορές και πράξεις που πλήττουν βάναυσα το κύρος του πολιτικού κόσμου και αν δεν απαντήσουμε πειστικά σε εικασίες, γενικεύσεις και επιθέσεις έναντι του συνόλου των πολιτικών προσώπων, τότε η υφέρπουσα αυτή κριτική κινδυνεύει να νομιμοποιηθεί διαμέσου της ανίσχυρης βούλησης και της ηχηρής σιωπής μας».
Η κ Κατσέλη, παράλληλα, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες «να καθορίσουν ένα συγκροτημένο πλαίσιο ενεργειών με την ταυτόχρονη διασφάλιση όλων των σύγχρονων εποπτικών και ελεγκτικών μέσων που θα επιτρέψουν, μέσα σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, την πλήρη διερεύνηση τυχόν οικονομικών συναλλαγών και μεταβολών περιουσιακών στοιχείων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που ενδέχεται να υποκρύπτουν παράνομες συμπεριφορές ή δραστηριότητες».
Σε αφορά την ίδια, τέλος, εκφράζει την επιθυμία να θεωρηθεί η επιστολή αυτή «ως έγγραφη συγκατάθεση και εξουσιοδότηση προς τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Βουλής, έτσι ώστε να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τον έλεγχο τόσο των εισοδημάτων και περιουσιακών μου στοιχείων, όσο και των λογαριασμών μου, τόσο πριν, όσο και μετά την είσοδό μου στον πολιτικό στίβο της Χώρας».

