Καιρός

Καθαρά Δευτέρα με νεφώσεις και βροχές

Τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπει για την Καθαρά Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις πρωινές ώρες στα νότια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, που στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Το φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα). Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις πρωρινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα) τηςΘεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφορ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα έιναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα νότια, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Καιρός: Άστατος με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νοτιά. Λίγα χιονιά στα ορεινά.

Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο την Τρίτη 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Related posts

Αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις

Peristeri News

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Peristeri News

Βελτιωμένος ο καιρός

Peristeri News

Leave a Comment