Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους ο Ο. Ρεν

Κατά της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας τάσσεται ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Κατά της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας τάσσεται ο επίτροπος Όλι Ρεν.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εικασίες για το εάν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το βάρος του χρέους της. Για το λόγο αυτό, προτείναμε να δοθούν στην Αθήνα, όπως και στο Δουβλίνο, επτά χρόνια για να επιστρέψει τη βοήθεια»» λέει ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung “FAZ” (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ 27.01.11).

Ο επίτροπος εκτιμά ότι μία αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους θα συνεπάγονταν μεγαλύτερες οικονομικές αναταραχές. «Αυτό θέλουμε να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε» διαβεβαιώνει ο κ. Ρεν.

Ο επίτροπος Οικονομικών υπενθυμίζει ότι «τον Μάιο του 2010 αντιμετωπίστηκε η αδυναμία της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της. «Με τον τρόπο αυτό, αποτρέψαμε το ενδεχόμενο να επαναληφθεί στην Ευρώπη κάτι ανάλογο με την περίπτωση της ‘Λέμαν Μπράδερς’. Αυτό θα είχε τεράστιες συνέπειες για την οικονομική ανάκαμψη» εκτιμά ο κ.Ρεν.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός

Peristeri News

Leave a Comment