Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Κατά κάποιο τρόπο είμαστε όλοι φοροφυγάδες»



Ο Χάρης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων του υπ. Οικονομικών, σε συνέντευξή του λέει πως πρέπει να μπει ένα τέρμα στα «παράθυρα για μεγα-φοροφυγάδες.»

Αν και ο ίδιος αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους, έχει σύζυγο άνεργη απολυμένη, πατέρα απόστρατο αξιωματικό, στρατηγό, που του γκρινιάζει επειδή του έκοψαν κατά 57% τη σύνταξη, μητέρα μαγαζάτορα που αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο κατάστημά , υποστηρίζει πως το κυνήγι των φοροφυγάδων είναι πλέον μονόδρομος.

Ο Χάρης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων του υπ. Οικονομικών, σε συνέντευξή του λέει πως πρέπει να μπει ένα τέρμα στα «παράθυρα για μεγα-φοροφυγάδες.»

Την ίδια στιγμή βλέπει πως κάποια μέτρα όπως ο νέος μηχανισμός είσπραξης των τελών κυκλοφορίας πέτυχαν το σκοπό τους.

«Με την κατάργηση του σήματος εξοικονομήσαμε 20 εκατ. ευρώ και οι φορολογούμενοι 500.000 ανθρωποώρες, αφού μπορούν πλέον από το σπίτι τους να πληρώσουν», υποστηρίζει χωρίς όμως να… πανηγυρίζει, κάτι που θα κάνει αν «τσακώσει τους φοροφυγάδες που βρίσκουν ένα σωρό παραθυράκια για να ξεφύγουν».

Όσον αφορά τις συλλήψεις για χρέη αναφέρει πως «λίγο-πολύ, όλοι έχουμε κάνει κάτι. Κάποιος με ένα ημιυπαίθριο, κάποιος άλλος που δεν έδωσε απόδειξη, κάποιος που απέκρυψε εισοδήματα ή δεν δήλωσε περιουσιακό στοιχείο. Κατά ένα τρόπο είμαστε όλοι φοροφυγάδες. Οι συλλήψεις και η διαπόμπευση φορολογουμένων πρέπει να γίνονται μόνο για τα “μεγάλα ψάρια”, να παραμένουν σαν ένα όπλο στη φαρέτρα μας».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο

Peristeri News

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Leave a Comment