Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κάμερον: Mερικές φορές η «λιγότερη Ευρώπη» είναι καλύτερη



Mερικές φορές η «λιγότερη Ευρώπη» είναι καλύτερη, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ε.Ε. πρέπει να διαδραματίζει ένα λιγότερο σημαντικό ρόλο στη λειτουργία και τη διοίκηση των κρατών – μελών, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της Ευρώπης συνίσταται στην ετερογένεια των 28 χωρών.

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα μέτρα βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, πρότεινε τη δυνατότητα απόρριψης ορισμένων αποφάσεων ή οδηγιών της Ε.Ε. από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών – μελών. «Θέλουμε να υπάρχει η επιλογή απόρριψης μίας ευρωπαϊκής απόφασης, εφόσον μία ομάδα χωρών της Ε.Ε. συμφωνεί σ’ αυτό» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έκανε και στο μεταναστευτικό ζήτημα, αξιώνοντας μεγαλύτερο έλεγχο επί των προσφυγικών ροών εκ μέρους της Ε.Ε. Παράλληλα, πρότεινε την αναστολή του συμφώνου «ελεύθερης μετακίνησης» για όσα νέα κράτη – μέλη δεν διαθέτουν ένα επαρκές επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Κάμερον καταλήγοντας, δεσμεύτηκε ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. θα διεξαχθεί έως τα τέλη του 2017


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment