Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Αυξήσεις στις συντάξεις το 2023



Αυξήσεις στις συντάξεις από την πρώτη ημέρα του 2023 προανήγγειλε σήμερα κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Εστιάζοντας στο πού θα κυμαίνεται η αύξηση στον κατώτατο μισθό ο αρμόδιος υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων και του ΚΕΠΕ προκείμενου στη συνεχεία να κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

«Σήμερα η αύριο θα κατατεθεί στην Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που αφορούν την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Η πρώτη ρύθμιση έχει να κάνει με συντάξεις “fast track” ενώ η δεύτερη, η “σύνταξη εμπιστοσύνης” αφορά στο στοκ των εκκρεμών συντάξεων» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας ο υπουργός Εργασίας έκανε γνωστό ότι από τις 130.000 εκκρεμείς συντάξεις, αυτή την στιγμή υπάρχουν 75.000 εκκρεμείς συντάξεις, εκ των οποίων οι 60.000 αφορούν τα έτη 2021 και 2022.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σπαρτιάτες: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για εξαπάτηση των εκλογέων

Peristeri News

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη στη Βουλή

Peristeri News

Συναντήθηκαν στο Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Leave a Comment