PeristeriNews.gr
Πολιτική

Kυρ. Μητσοτάκης: Άμεσα η καταγραφή της ζημιάς


Το προσωπικό της πυροσβεστικής και των άλλων σωμάτων, όπως και τους εθελοντές, που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός από την Εύβοια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα αρχίσει πολύ σύντομα το δύσκολο έργο της καταστροφής της ζημιάς.  «Έχω ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση της κατάστασης και να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες» τόνισε, προκειμένου, όπως είπε, να δοθούν και οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Επανέλαβε ότι πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά η προστασία των περιουσιών, ενώ θύμισε ότι η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ακόμη τελειώσει. Όπως σημείωσε  «θα χρειαστεί εγρήγορση έως τέλη Σεπτεμβρίου από όλες και όλους».

«Θα αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα για δραστικές παρεμβάσεις στην πυροπροστασία» κατέληξε.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος», ενώ στη συνέχεια μετέβη σε περιοχή έξω από το χωριό Μακρυμάλλη στην κεντρική Εύβοια, για να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε την πυρκαγιά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε: «Υποδεχτήκαμε τον Πρωθυπουργό σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο “Όλυμπος”. Η καρδιά του επιχειρησιακού πλάνου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δίνουν μια δύσκολη μάχη εδώ στην Εύβοια, εδώ στα Ψαχνά. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

Όπως είπε η συγκυρία η καιρική και οι καταστάσεις επιβάλλουν εγρήγορση και την παράκληση σε όλους να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουμε ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. «Λίγα λόγια, πολύ δουλειά. Το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας είναι στοίχημα και είναι στοίχημα ζωής για όλους όσους εμπλεκόμαστε με αυτήν» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment