PeristeriNews.gr
Διεθνή

Kριτική Στρος Καν στις τράπεζες


Στο θέμα της καταβολής μπόνους από τις τράπεζες, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Στο θέμα της καταβολής μπόνους από τις τράπεζες, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, χαρακτηρίζοντάς το «Σκανδαλώδες γεγονός, ως εάν η διεθνής κρίση δεν είχε ποτέ συμβεί».

Οι δηλώσεις δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Λε Παριζιέν» και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ: «τα μπόνους έχουν επανέλθει. Οι αποζημιώσεις εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ωθούν λοιπόν στο έγκλημα».

Παράλληλα δήλωσε ότι δεν έχει μεγάλη εκτίμηση στους οίκους αξιολόγησης, λέγοντας: «Βρίσκω συχνά αυτές τις αξιολογήσεις, που φέρουν βαρειές επιπτώσεις, να έχουν δημοσιοποιηθεί χωρίς, όμως, να στηρίζονται αυτές σε μία καλή γνώση των πραγμάτων».

Τέλος ο κ. Στρος Καν αναφερόμενος στο θέμα των απαλλαγών που προωθεί στη Γαλλία η κυβέρνηση Σαρκοζί για το «φόρο αλληλεγγύης για την περιουσία», λέγοντας: «Αντίθετα αυτού που πιστεύεται, γενικώς, οι φορολογήσεις περιουσιών γίνονται σε πολλά κράτη, σήμερα. Ιδίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιαπωνία, όπου μάλιστα η φορολόγηση είναι πολύ βαρύτερη, απ αυτήν που ίσχυσε, κάποτε, στη Γαλλία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment