PeristeriNews.gr
Διεθνή

Kριτική Μπαρόζο στη γερμανική πολιτική


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παραμονή της συνόδου των 17 υπουργών Οικονομικών της ζώνης ευρώ, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπαρόζο επικρίνει τη Γερμανία, η οποία απορρίπτει την πρότασή του για αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη ζώνη του ευρώ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω καθήκον να υπερασπιστώ το καλό της Ευρώπης. Περιμένω από τους Γερμανούς πολιτικούς ηγέτες να δεχθούν το ρόλο της Επιτροπής. Εάν δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την απόφαση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να υπερασπιστούν τη σταθερότητα στη ζώνη ευρώ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει, όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον να ενημερώσει τους Ευρωπαίους πολίτες γι΄ αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό».

Στον αντίποδα, ο αντικαγκελάριος Γκίντο Βεστερβέλε, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Tagesspiegel, υποστηρίζει ότι: «Δεν κατάλαβα τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο. Όταν ένα Ταμείο δε χρησιμοποιείται παρά μόνο κατά ένα μικρό μέρος, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ενίσχυσή του. Η κυβέρνηση δε βλέπει προς το παρόν να υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του Ταμείου αυτού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment