PeristeriNews.gr
Διεθνή

Kοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί στην Κίνα, παγκόσμιος συναγερμός


Στα 9.692 ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα, με την μετάδοσή του να συνεχίζεται ταχύτατα, παρά τις εντατικές προσπάθειες των αρχών να σταματήσουν την εξάπλωση.

Από την επιδημία ιουγενούς πνευμονίας, που προκαλεί ο ιός, έχουν χάσει τη ζωή τους 213 άνθρωποι σε όλη την Κίνα, η οποία βλέπει τη μία μετά την άλλη τις χώρες να απομακρύνουν υπηκόους τους από το έδαφός της, να εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες και να αναστέλλουν πτήσεις ή και να απαγορεύουν προσωρινά την είσοδο Κινέζων τουριστών στο δικό τους έδαφος.

Κρούσματα του ιού έχουν επιβεβαιωθεί σε τουλάχιστον 18 χώρες. Υπό τις συνθήκες αυτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας, κηρύσσοντας παγκόσμιο συναγερμό.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο ιός να εξαπλωθεί σε χώρες τα συστήματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα. Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα» ξεκαθάρισε ο Οργανισμός. Σημείωσε δε πως δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν τα ταξίδια και οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα και εξήρε τις προσπάθειες των κινεζικών αρχών και τα μέτρα, που έχουν λάβει.

Η ανησυχία ανά τον κόσμο είναι έκδηλη. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί έξι κρούσματα στη Γαλλία, πέντε στη Γερμανία και δύο στην Ιταλία. Αρνητικό ήταν τελικά το ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Ο 60χρονος ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην πόλη Βουχάν- το επίκεντρο της επιδημίας.

Στη γειτονική Τουρκία, o εθνικός αερομεταφορέας, Turkish Airlines, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις από και προς Κίνα.

Eν τω μεταξύ το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για την Κίνα στη βαθμίδα 4 της κλίμακας, την ανώτερη στην οποία κατατάσσονται χώρες, όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη χώρα εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός.

Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά την είσοδο στην επικράτεια της χώρας της κεντρικής Αμερικής όλων των ταξιδιωτών από την Κίνα. «Αναστείλαμε την είσοδο στη χώρα επιβατών προερχόμενων από την Κίνα. Ελπίζουμε πως θα είναι προσωρινό μέτρο», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment