• Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Kριτική Στρος Καν στις τράπεζες

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος21/ 2011

Στο θέμα της καταβολής μπόνους από τις τράπεζες, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Στο θέμα της καταβολής μπόνους από τις τράπεζες, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, χαρακτηρίζοντάς το «Σκανδαλώδες γεγονός, ως εάν η διεθνής κρίση δεν είχε ποτέ συμβεί».

Οι δηλώσεις δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Λε Παριζιέν» και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ: «τα μπόνους έχουν επανέλθει. Οι αποζημιώσεις εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ωθούν λοιπόν στο έγκλημα».

Παράλληλα δήλωσε ότι δεν έχει μεγάλη εκτίμηση στους οίκους αξιολόγησης, λέγοντας: «Βρίσκω συχνά αυτές τις αξιολογήσεις, που φέρουν βαρειές επιπτώσεις, να έχουν δημοσιοποιηθεί χωρίς, όμως, να στηρίζονται αυτές σε μία καλή γνώση των πραγμάτων».

Τέλος ο κ. Στρος Καν αναφερόμενος στο θέμα των απαλλαγών που προωθεί στη Γαλλία η κυβέρνηση Σαρκοζί για το «φόρο αλληλεγγύης για την περιουσία», λέγοντας: «Αντίθετα αυτού που πιστεύεται, γενικώς, οι φορολογήσεις περιουσιών γίνονται σε πολλά κράτη, σήμερα. Ιδίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιαπωνία, όπου μάλιστα η φορολόγηση είναι πολύ βαρύτερη, απ αυτήν που ίσχυσε, κάποτε, στη Γαλλία».