Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Στους 278 οι νεκροί από τον σεισμό



Σε 278 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παράλληλα τόνισε πως 388 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία κα οι 40 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από τον πιο φονικό σεισμό που έπληξε την χώρα από το 2009.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές έπειτα από την έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, εγκρίνοντας μια πρώτη χορήγηση 50 εκατομμυρίων ευρώ για επείγουσα βοήθεια.

Σταδιακά, οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο σεισμός στην Ιταλία σβήνουν.

Περίπου 40 από τα θύματα θα κηδευτούν αύριο, δημοσία δαπάνη, στη διπλανή πόλη Άσκολι Πιτσένο. Οι αρχές έχουν κηρύξει το Σάββατο ημέρα εθνικού πένθους και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη των νεκρών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment