Σεβασμό των συμφερόντων της Ρωσίας ζητεί ο Ρώσος πρόεδρος σε μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες του ετήσιου διεθνούς οικονομικού φόρουμ που λαμβάνει χώρα στην Αγία Πετρούπολη.
Σεβασμό των συμφερόντων της Ρωσίας ζητεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες του ετήσιου διεθνούς οικονομικού φόρουμ που λαμβάνει χώρα στην Αγία Πετρούπολη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πούτιν αναφέρει ότι επιθυμεί να βελτιώσει τους δεσμούς με τα άλλα έθνη, τονίζοντας πάντως ότι η Ρωσία πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και να γίνονται σεβαστά τα συμφέροντά της.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει τις πολύπλευρες επαφές της με όλους τους εταίρους στη βάση μιας πραγματικής ισότητας και του σεβασμού των εκάστοτε συμφερόντων», είναι το μήνυμα με το οποίο καλωσορίζονται οι συμμετέχοντες στο φόρουμ που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου.
Συνολικά 11 διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων απέσυραν τη συμμετοχή τους στο φόρουμ, καθώς αυξάνεται η πίεση της Δύσης στη Μόσχα αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία.

