Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα



Σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στα ανοικτά της νήσου Μπούγκενβιλ στην Παπούα Νέα Γουινέα, ωστόσο δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, ανέφεραν σεισμολόγοι.

Ισχυρός, μεγέθους 6,9 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στα ανοικτά της νήσου Μπούγκενβιλ στην Παπούα Νέα Γουινέα, ωστόσο δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, ανέφεραν σεισμολόγοι.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:04 (ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 62 χλμ. από την Πανγκούνα, στη νήσο Μπούγκενβιλ, σε βάθος 45 χλμ., όπως διευκρίνισε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανέφερε ότι δεν εξέδωσε προειδοποίηση για σεισμικά θαλάσσια κύματα. Το USGS δεν θεωρεί πολύ πιθανό να καταγραφούν θύματα ή μεγάλες υλικές ζημιές από το σεισμό αυτό.

Το νησί Μπούγκενβιλ βρίσκεται δυτικά των Νησιών του Σολομώντα, στη λεγόμενη «ζώνη της φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες προκαλώντας έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ο σεισμός αυτός είναι ο τρίτος ιδιαίτερα ισχυρός στην συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε μία εβδομάδα. Ωστόσο όλες οι δονήσεις έγιναν στη θάλασσα και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment