Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιρλανδία: Έκδοση γραμματίων του δημοσίου με αρνητικό επιτόκιο

Έντοκα γραμμάτια του δημοσίου με αρνητικό επιτόκιο εξέδωσε για πρώτη φορά η Ιρλανδία, λιγότερο από τρία χρόνια μετά από την έξοδο της από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Έντοκα γραμμάτια του δημοσίου (T-bills) με αρνητικό επιτόκιο εξέδωσε για πρώτη φορά η Ιρλανδία, λιγότερο από τρία χρόνια μετά από την έξοδο της από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των Irish Times, η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους διέθεσε εξαμηνιαία έντοκα γραμμάτια δημοσίου ύψους 500 εκατ. ευρώ με απόδοση -0,01%. Οι προσφορές άγγιξαν σχεδόν τα 2 δισ. ευρώ.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως το περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού και η έλευση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ώθησαν το κόστος δανεισμού σε πολλές χώρες της Ευρώπης σε νέα χαμηλά επίπεδα και αρκετές χώρες αντλούν χρήματα με αρνητικά επιτόκια.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment