• Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος, 2020

Instagram: Αλλαγή κατά λάθος προκάλεσε αντιδράσεις από χρήστες

Peristeri News
Δεκέμβριος30/ 2018

Συγγνώμη ζήτησε το Instagram, αφού μια αλλαγή/ανανέωση που ήταν υπό δοκιμή έγινε κατά λάθος διαθέσιμη σε εκατομμύρια χρήστες του.

Η αλλαγή είχε να κάνει με την προβολή του feed: Ο χρήστης για να κινηθεί εντός του έπρεπε να κάνει swipe οριζόντια, αντί για κάθετα. Ωστόσο, μόλις αυτό «βγήκε προς τα έξω», χρήστες έσπευσαν στο Twitter για να παραπονεθούν και να απαιτήσουν την επιστροφή της γνώριμης, κάθετης μεθόδου scrolling.

Όπως αναφέρει το BBC, το update αυτό (που έκανε πολλούς χρήστες να συγκρίνουν το Instagram με το Tinder) ήταν «στον αέρα» για περίπου μία ώρα πριν την ανάκλησή του. Σε tweet του, ο Άνταμ Μοζέρι, head of product, ζήτησε συγγνώμη, υπογραμμίζοντας πως κανονικά θα ήταν μια πολύ μικρή δοκιμή, η οποία έλαβε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, το update αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του hashtag #instagramupdate στο Twitter, το οποίο συνόδευε πολλά, κυρίως αρνητικά, σχόλια. Πολλοί ζητούσαν την επιστροφή των συνιδρυτών της δημοφιλούς υπηρεσίας, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ετικέτες: ,