Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Βρετανία θα παραμένει στρατηγικός συνεργάτης για το Πεκίνο



Η Κίνα θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τη Βρετανία, δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης στη χώρα, Λιου Σιαομίνγκ, στην πρώτη ομιλία του μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Σεβόμαστε την επιλογή του βρετανικού λαού, σεβόμαστε την ανεξάρτητη απόφαση της Βρετανίας για την αναπτυξιακή της πορεία κι ελπίζουμε ότι η Βρετανία και η Ε.Ε. θα διαβουλευθούν και θα διαπραγματευθούν για την επίτευξη μιας συμφωνίας, το συντομότερο δυνατό, η οποία θα είναι αποδεχτή από τις δύο πλευρές» ανέφερε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη αξία στις σχέσεις της με τη Βρετανία κι αυτή η θέση παραμένει σταθερή. «Είτε η Βρετανία είναι μέλος της Ε.Ε., είτε όχι, θα έχουμε μια στρατηγική προσέγγιση μακρόχρονης συνεργασίας όταν μιλάμε για το πλαίσιο των διμερών σχέσεων Κίνας-Βρετανίας, όπως συνέβαινε πάντα», προσθεσε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment