Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Βρετανία σχεδίαζε να οπλίσει και να εκπαιδεύσει Σύρους αντάρτες

Σύμφωνα με το BBC, το απόρρητο σχέδιο «απόσπαση, εξοπλισμός, εκπαίδευση», που είχε υποβληθεί δύο χρόνια νωρίτερα, είχε προτείνει ο στρατηγός Ντέιβιντ Ρίτσαρντς.

Η Βρετανία σχεδίαζε να εκπαιδεύσει και να εφοδιάσει με όπλα περίπου 100.000 αντάρτες που θα μάχονταν κατά της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, προτού κριθεί τελικά ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ διακινδυνευμένο, μετέδωσε την Πέμπτη το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με το BBC, το απόρρητο σχέδιο «απόσπαση, εξοπλισμός, εκπαίδευση», που είχε υποβληθεί δύο χρόνια νωρίτερα, είχε προτείνει ο στρατηγός Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, ο οποίος ήταν την περίοδο εκείνη επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας αυτής αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Την απόρρητη αυτή πρωτοβουλία εξέταζαν τόσο ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, όσο και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, αναφέρει το BBC επικαλούμενο πηγές.

Το BBC ανέφερε ότι η πρόταση του Ρίτσαρντς σύστηνε την εκπαίδευση «ενός σημαντικού στρατού» Σύρων ανταρτών σε βάσεις στην Τουρκία και την Ιορδανία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment