Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ναργκίς Μοχαμαντί δέχεται απειλές από την Τεχεράνη



Η Ιρανή ακτιβίστρια και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2023, Ναργκίς Μοχαμαντί, κατήγγειλε ότι δέχεται «άμεσες και έμμεσες απειλές φυσικής εξόντωσης» από τις ιρανικές αρχές, εξαιτίας της δράσης της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Μοχαμαντί βραβεύτηκε για την επίμονη αντίστασή της ενάντια στην καταπίεση των γυναικών στη χώρα της, καθώς και για τη στάση της απέναντι στη θανατική ποινή και στην επιβολή της υποχρεωτικής μαντίλας.

 

Σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Νόμπελ γνωστοποίησε ότι, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, η Μοχαμαντί ανέφερε πως έχει ενημερωθεί από τις αρχές πως η ασφάλειά της θα απειλείται όσο συνεχίζει τη δημόσια δραστηριότητα και τις εμφανίσεις της στα μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια πάντως δεν δείχνει διατεθειμένη να σιγήσει, παραμένοντας σταθερή στον αγώνα της για ελευθερία και ισότητα στο Ιράν.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νόμπελ Χημείας 2025: Σε τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

Peristeri News

Νόμπελ Φυσικής 2025: Απονεμήθηκε σε τρεις επιστήμονες για την κβαντική σήραγγα

Peristeri News

Αλβανία: Ψυχρή εκτέλεση δικαστή μέσα στο Εφετείο Τιράνων

Peristeri News

Leave a Comment