Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την Ακρόπολη και άλλα αρχαία μνημεία

Στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι η Ακρόπολη είναι πιθανότατα ο καλύτερα διατηρημένος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας, παρατηρεί ωστόσο ότι υπάρχουν σημάδια πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τα μνημεία του ιερού βράχου.

«Στα τείχη της αρχαίας Αθήνας υπάρχει μεγαλύτερη διάβρωση από ότι στο παρελθόν», δήλωσε στο Reuters η Μαρία Βλαζάκη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Την ανάγκη ενός συστήματος παρακολούθησης που θα μπορούσε να παράσχει επιπλέον προστασία σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

«Αγριοπούλια στο Βερντέν» του Χρήστου Μαργανέλη: Το νέο βιβλίο που ζωντανεύει την ιστορία

Peristeri News

Πέθανε ο δυναμικός ηθοποιός Τσακ Νόρις

Peristeri News

Περιστέρι: Έκθεση ζωγραφικής «Το Ανθρώπινο Πέρασμα – The Human Passage» της Gilda Frumkin

Peristeri News

Leave a Comment