Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Ελβετία θα δεχτεί πρόσφυγες, σε συνεννόηση με την Ε.Ε.



Η Ελβετία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα ποσοστό από τους μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το σχέδιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ελβετία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα ποσοστό από τους μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το σχέδιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στον βαθμό που η ίδια η Ε.Ε. θα ομονοήσει σε αυτό, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, Σιμονέτα Σομαρούγκα.

«Μόνον ένα σύστημα διαμοιρασμού των προσφύγων μπορεί να λειτουργήσει σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες», δήλωσε η κ. Σομαρούγκα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης την οποία πραγματοποιεί στη Σλοβενία.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στις ποσοστώσεις, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για πρόκληση για την Ε.Ε. σημαντικότερη, ίσως, κι από εκείνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία άρχισε το 2008.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment