Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η Ελλάδα απαγορεύει τις εξαγωγές καυσόξυλων



Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατατέθηκε χθες στη Βουλή, που προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής επεξεργασμένων ή ανεπεξέργαστων προϊόντων υλοτομίας (καυσόξυλα) τόσο σε χώρες της ΕΕ όσο και σε τρίτες.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια έως την 1η Μαρτίου 2023.

Σκοπός της συγκεκριμένες ενέργειας είναι να αντιμετωπιστεί η υψηλή τιμή διάθεσης των προϊόντων αυτών στην αγορά και ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης φαινομένων λαθραίας υλοτόμησης τον ερχόμενο χειμώνα.

Η παραβίαση της απαγόρευσης ως προς τις εξαγωγές συνιστά λαθρεμπορία, για την οποία θα επιβάλλονται σωρευτικά ως διοικητική κύρωση πρόστιμο ύψους 200 ευρώ ανά κυβικό μέτρο προϊόντων υλοτομίας που επιχειρείται να εξαχθεί ή αποδεικνύεται ότι έχει εξαχθεί και ποινή φυλάκισης ενός τουλάχιστον έτους.

 


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment