Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η Δημοκρατική Αριστερά για το λάθος του ΔΝΤ



Ανακοίνωση σχετικά με την παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους λανθασμένους υπολογισμούς στην ελληνική περίπτωση, εξέδωσε σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά.

Ανακοίνωση σχετικά με την παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους λανθασμένους υπολογισμούς στην ελληνική περίπτωση, εξέδωσε σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η δημόσια παραδοχή από το ΔΝΤ του λάθους στον υπολογισμό των επιπτώσεων από τη μείωση των δημοσίων δαπανών, συνιστά μια ομολογία αστοχίας.

Η αναγνώριση αυτή, δεν δημιουργεί πραγματικές δυνατότητες για αποκήρυξη των δανειακών δεσμεύσεων της χώρας. Υποδεικνύει όμως την ανάγκη, μαζί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, να υπάρξει τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η τροποποίηση πρέπει να αφορά σε μέτρα που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογούμενων. Η συμπλήρωση πρέπει να αφορά σε μέτρα όπως η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η σημαντική αύξηση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων σε στοχευμένα έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και η υποστήριξη των ανέργων με άμεσες δράσεις».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Peristeri News

Π. Μαρινάκης: Ναι στον διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους

Peristeri News

Εξελέγη πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Peristeri News

Leave a Comment