Viber
PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η διαδικασία παραγωγής του ψωμιού στον Α παιδικό σταθμό Περιστερίου



Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το σιτάρι… στο ψωμί».

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το σιτάρι… στο ψωμί» ήταν η εξοικείωση των παιδιών με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, μέσα από εμπειρία και πράξη!

blank

Από τον θερισμό στο αλώνισμα και το ανέμισμα, από το άλεσμα έως το ζυμάρι και το ρόλο της πινακωτής, τα διαφορετικά στάδια της καλλιέργειας του σταριού, έγιναν αντικείμενο ανακάλυψης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά του Α’ παιδικού σταθμού του Δήμου Περιστερίου άλεσαν το σιτάρι, ζύμωσαν και συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διαδικασία δημιουργίας του ψωμιού.

blank

Συγκεκριμένα, τα παιδιά:

  • Έμαθαν για τον κύκλο του ψωμιού από το όργωμα της γης μέχρι το ψήσιμο του ψωμιού.
  • Ήρθαν σ’ επαφή με το φυσικό υλικό: Στάχυ, Σιτάρι, Αλεύρι
  • Γνώρισαν και χρησιμοποίησαν παραδοσιακά αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούσαν τα παλαιά χρόνια προκειμένου να ζυμώσουν και να ψήσουν ψωμί όπως ζύμωναν οι γιαγιάδες…
  • Ήρθαν σ’ επαφή με αυθεντικά παραδοσιακά εργαλεία και σκεύη

blank

Ήταν πραγματικά μία εμπειρία γνώσης, δημιουργίας και ικανοποίησης. Τα εκπαιδευτικά μηνύματα, οι πληροφορίες, η διασκέδαση και η χαρά της εμπειρίας, χαράχθηκαν στη μνήμη των παιδιών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κλειστό το Ταμείο του Δήμου Περιστερίου στις 2 και 5 Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Κλειστά τα Δημοτικά Κολυμβητήρια Περιστερίου τις ημέρες των εορτών

Peristeri News

Δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για την υγεία στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment