Viber
PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

H διάσωση φαλαινών στην Αλάσκα γίνεται ταινία! (video)



Η ιστορία των τριών μικρών γκρι φαλαινών από το Point Barrow, αποτέλεσε την έμπνευση για τους σεναριογράφους του «Big Miracle».

Η ιστορία των τριών μικρών γκρι φαλαινών από το Point Barrow, αποτέλεσε την έμπνευση για τους σεναριογράφους του «Big Miracle».

Το 1988 ο βαρύς χειμώνας που έπληξε την Αλάσκα ανάγκασε περισσότερες από 20.000 γκρι φάλαινες να φύγουν νωρίτερα απ’ ότι συνήθως από την Αρκτική και να κατευθυνθούν προς τα νότια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετανάστευση των φαλαινών, η οποία διαρκεί δύο με τρεις μήνες.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι Εσκιμώοι έψαχναν το φαγητό τους για τις κρύες μέρες του χειμώνα και υπολογίζεται ότι οι γκρι φάλαινες θα είχαν απομακρυνθεί αρκετά μίλια από το σημείο.

Ωστόσο, ο αρχηγός των Εσκιμώων Inupiat, Roy Ahmaogak, έκπληκτος είδε μία τρύπα στις παγωμένες επιφάνειες του Point Barrow με τρεις φάλαινες να βρίσκονται παγιδευμένες και να προσπαθούν να αναπνεύσουν.

Οι μικρές αυτές φάλαινες δεν κατάφεραν να κρατήσουν την αναπνοή τους κάτω από τον πάγο για αρκετά μίλια και μόλις βρήκαν την τρύπα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή, αφού έχασαν τη συνοδεία των υπολοίπων.

Παρακολουθήστε το, εμπνευσμένο από την ιστορία των φαλαινών, τρέιλερ της ταινίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

WWF Ελλάς: 3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο

Peristeri News

Η Νέα Ζηλανδία μειώνει τους στόχους για το μεθάνιο

Peristeri News

«Ωρολογιακή βόμβα» οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν στην πανδημία

Peristeri News

Leave a Comment