PeristeriNews.gr
Διεθνή

«H Ευρώπη θα ήταν ακρωτηριασμένη χωρίς την Ελλάδα»


Βασικό αξίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Βασικό αξίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επί καγκελαρίου Κολ, που εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Βερολίνο θα στηρίξει την Ελλάδα με τρόπο που θα συμφωνηθεί από κοινού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν «σαν ένα σώμα δίχως άκρα».

Μιλώντας την Κυριακή στον Κώστα Αργυρό στην εκπομπή «27 της Ευρώπης» στη ΝΕΤ, ο Γερμανός πολιτικός του κόμματος Φιλελεύθερων χαρακτήρισε «λανθασμένη πολιτική που αγνοεί ακόμα και τους βασικούς κανόνες και τις συνθήκες της ΕΕ» ορισμένες φωνές στο κόμμα του ακόμη και για αποπομπή της από την Ευρώπη.

Ο Γκένσερ, που ήταν ΥΠΕΞ της χώρας του και την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, υπενθύμισε την αρχή της αλληλεγγύης μέσα στην ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τη μια θα βρεθεί ο ένας δύσκολη θέση και την άλλη κάποιος άλλος» και συμπλήρωσε ότι αποτελεί αξίωμα της ευρωπαϊκής ιδέας ότι οι «μεγάλοι θα πρέπει να αποδεχθούν ως ισότιμους τους μικρούς».

Τέλος ο κ.Γκένσερ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα με τρόπο που θα πρέπει να συμφωνηθεί από κοινού, σημειώνοντας πως οι λαοί της Eυρώπης «θα πρέπει να σέβονται ο ένας την αξιοπρέπεια του άλλου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment