PeristeriNews.gr
Διεθνή

H Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την Τουρκία


H Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την Τουρκία ότι από τον Ιανουάριο στέλνει συστηματικά στη Συρία με τη βία πρόσφυγες, χωρίς να έχουν κάνει αίτηση για άσυλο.

Λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη των επαναπροωθήσεων προσφύγων από την Ελλάδα, όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία, η Οργάνωση κατηγορεί την Άγκυρα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τους τελευταίους μήνες καθημερινά εξαναγκάζει Σύρους να επιστρέφουν στην χώρα τους παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Ο ακριβής αριθμός των αναγκαστικών επαναπροωθήσεων δεν είναι γνωστός, υπολογίζονται όμως σε χιλιάδες. «Σε μια περίπτωση η Άγκυρα επαναπροώθησε με τη βία τρία παιδιά χωρίς γονείς στη Συρία, σε μια άλλη περίπτωση μια γυναίκα οκτώ μηνών έγκυο», αναφέρει η Μαρί Λούκας, εμπειρογνώμων της Διεθνούς Αμνηστίας για την Τουρκία. «Άνδρες, γυναίκες, παιδιά σε ομάδες των 100 στέλνονται πίσω στη Συρία», συμπληρώνει.

Έρευνες στα νότια σύνορα της χώρας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής τρίτη χώρα, αναφέρεται σε σχετική έκθεση της Οργάνωσης. Τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να ζητήσουν από την Τουρκία να εγγυηθεί την προστασία των προσφύγων και να σταματήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέχρι τότε η Ε.Ε. δεν θα πρέπει να επαναπροωθεί χωρίς ενδοιασμούς πρόσφυγες από την Ελλάδα προς την Τουρκία, αναφέρεται στην έκθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment