PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

H «Δημοκρατική Αριστερά» Ιλίου στηρίζει τον Νίκο Ζενέτο


“Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη γίνονται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης με άδικα, ισοπεδωτικά μέτρα που την πληρώνουν όπως πάντα, κυρίως οι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι.
Τα μέλη της Πολιτικής Κίνησης της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Ίλιον θεωρούμε ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να έχουν κυρίως αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν δημοψήφισμα για το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.
Σε αυτές τις εκλογές είναι ευκαιρία να αναδειχτούν εναλλακτικές πολιτικές που σε τοπικό επίπεδο θα ανακουφίζουν τους πολίτες από τις συνέπειες της κρίσης, θα βοηθούν τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, θα προωθούν οικολογικές βιώσιμες πρακτικές και θα δημιουργούν θεσμούς δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών.
Έχουμε υποχρέωση να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον σε μια εποχή που απειλείται η κοινωνική συνοχή και η οικονομική μας επιβίωση. Να αναπτύξουμε την πόλη μας χωρίς να υποθηκεύσουμε και καταστρέψουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Μια βιώσιμη πόλη είναι κυρίως προϊόν ολοκληρωμένου σχεδιασμού με ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Βιώσιμη πόλη σημαίνει ότι αποδίδουμε σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στα παιδιά, στους πεζούς, στις εγκύους γυναίκες, στους ποδηλάτες, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους ηλικιωμένους το χώρο που τους ανήκει.
Βιώσιμη πόλη σημαίνει ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, εξοικονόμηση ενέργειας, και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πάνω από όλα όμως σημαίνει ενεργή συμμετοχή των πολιτών μέσα από θεσμικές δημοκρατικές διαδικασίες που θα μεταφέρουν τη λήψη των αποφάσεων κοντά στον δημότη.
Η Δημοκρατική Αριστερά συμμετέχει και στηρίζει δημοτικές κινήσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Στον Δήμο Ιλίου συμμετέχουμε στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Συνεργασίας και στηρίζουμε τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο. Καλούμε όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι οι μεγάλες αλλαγές στην πόλη μας και τη ζωή μας προϋποθέτουν την ξεχωριστή συμμετοχή του καθένα, να συμμετέχουν μαζί μας στην προσπάθεια για μια άλλη ανάπτυξη της πόλης μας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment