Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Για οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προειδοποιεί η Μέρκελ

Σύμφωνα με την καγκελάριο, κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί την ικανότητα των ευρωπαϊκών χωρών να συμφωνήσουν σε τέτοια μέτρα.

Με νέες κυρώσεις, οικονομικές αυτήν τη φορά, απείλησε τη Ρωσία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση νέας προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

«Αν το χέρι απλωθεί και πάλι στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε οικονομικές κυρώσεις», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε σύνοδο του κόμματός της, CDU, για τον καθορισμό του προγράμματός του εν όψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με την καγκελάριο, κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί την ικανότητα των ευρωπαϊκών χωρών να συμφωνήσουν σε τέτοια μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε τον περασμένο μήνα την Κριμαία, έπειτα από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που δεν αναγνωρίστηκε από την Ουκρανία και τους δυτικούς. Συγκέντρωσε επίσης δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία και ξεκίνησε στη συνέχεια την άσκηση οικονομικών πιέσεων διπλασιάζοντας σχεδόν την τιμή του φυσικού αερίου που παρέχει στη γειτονική της χώρα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment