Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γερμανία: Δυσφορία στο CDU για τη στάση απέναντι στην Ελλάδα

Αυξάνεται η κριτική στη βάση των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών σχετικά με την προθυμία που δείχνουν οι πιστωτές να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση.

Αυξάνεται η κριτική στη βάση των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) σχετικά με την προθυμία που δείχνουν οι πιστωτές να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του CDU στην εφημερίδα Bild.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Θεμάτων της Μπούντεσταγκ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαουχ δήλωσε στην εφημερίδα: «Από αμέτρητες επιστολές και συνομιλίες γνωρίζω ότι η διάθεση στη βάση είναι διαφορετική από αυτή στην κορυφή του κόμματος».

Κυριαρχεί η εντύπωση, συνέχισε ο Μπόσμπαουχ, ότι δεν λείπει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά η οικονομική ισχύς και μια αποτελεσματική κρατική διαχείριση. «Νέες καταβολές δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα το αλλάξουν αυτό και γι’ αυτό η μεγάλη πλειονότητα λέει: “αρκετά, όχι άλλα χρήματα των φορολογούμενων σε ένα βαρέλι δίχως πάτο”», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ομάδας του CDU αρμόδιας για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κάρστεν Λίνεμαν επεσήμανε: «Τα περισσότερα μέλη του CDU, τα οποία επικοινωνούν με τους βουλευτές του κόμματος με μέιλ ή τηλεφωνικά, επιθυμούν να επιστρέψουμε στην αρχική γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “κανένας συμβιβασμός”».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment